رئيس مجلس الإدارة
أمانى الموجى
نائب رئيس مجلس الإدارة
م. حاتم الجوهري
رئيس التحرير
ياسر هاشم
ads
اخر الأخبار
وزير التعليم يشارك في مؤتمر غرفة التجارة الأمريكية تحت عنوان "مستقبل الاستثمار في التعليم بمصر" وزيرة الإسكان تتفقد بوغاز منطقة 24 والممشى السياحي الرابط من مارينا (5) إلى مارينا (7) تعليم جنوب سيناء انضباط كامل بلجان الفني في طور سيناء هل يتكرر السيناريو؟.. "زد" وش السعد على بيراميدز تطلق Shark 6 لأول مرة كأول بيك أب هجينة بتقنية DM-O ونظام دفع رباعي ذكي وقدرات متقدمة على الطرق الوعرة وزراء الإنتاج الحربي والشباب والرياضة والصناعة يتفقدون شركة "كابتكس" ويؤكدون دعم توطين تكنولوجيات صناعة المستلزمات الرياضية مندوب قطر يشارك في الدورة غير العادية لمجلس الجامعة العربية على مستوى المندوبين بشأن السودان كاسترول تجمع موزعيها من شمال وشرق وغرب أفريقيا لدعم خطط النمو المستقبلية بالقارة الأفريقية لتعزيز التنافسية البحثية .. كلية التربية بدمنهور تعقد ندوة لشرح آليات التقدم للمنح البحثية والتبادل الأكاديمي رئيس بعثة الحج الرسمية : لا توجد اصابات بأية أمراض وبائية بين صفوف الحجاج المصريين

الشارع السياسي

الرئيس السيسي: في عهد محمد علي كان نصيب الفرد من الأراضى الزراعية "فدان"

الخميس 01/ديسمبر/2022 - 12:08 م
صدى العرب
طباعة
قال الرئيس عبدالفتاح السيسي، إن نصيب المواطن في عهد محمد علي، من الأراضى الزراعية يصل إلى فدان، أما الأن فيقدر بنحو قيراط ونص، لافتًا إلى أهمية الانتباه لقضية الزيادة السكانية التى وصفها بأنها تأكل عملية التنمية إذا استمرت بالمعدل الحالى.

وتابع الرئيس قوله: "محتاجين نعرف كويس قوي ليه احنا بقينا كده ؟، علشان متتهمش الدولة وتقول هي فين؟، لا كلنا مع بعض دي بلدنا ونخلي بالنا منها.. حالة الغنى اتحولت لحالة عوز".. وتقول البلد سايبانا ليه؟ النهاردة يوم جميل بس عيب واحنا بنتكلم علي إيماننا الجميلة نذكر بعضنا وبقول الكلام ده لكل مؤسسات الدولة ومنظمات المجتمع المدني والمؤسسات الدينية يا جماعة بصوا كده ده!!.. يرضي ربنا؟ فيه حد ورا مني متدين يقول هي دى الأمة اللى كـ"الشامة"؟.
 
أضاف الرئيس السيسي خلال افتتاح مدينة المنصورة الجديدة: "عاوز أقول إذا ماكانتش مؤسسات الدولة بالكامل معانا، احنا مش في جنب لوحدنا، احنا واحد ومع بعض كلنا ولينا فيها زي بعض".
 
تابع الرئيس: "امشوا كده على الدائرى وشوفوا العمارات وحجم المباني أكبر من حجم الطلب الموجود في السوق، وإلا كانت الناس سكنت فيها.. القيمة الزائفة تعبير حقيقى وإحساس بالغنى الزائف.. لو كنت باني على قيراطين لو كنت شغلتهم وحافظت عليهم كان هيجيلك عوائد حقيقية أفضل من إنك تعيش على وهم.. فيه ناس بتبنى علشان خاطر أبناءها.. واللى بنعمله فى المدن مش شكل بس.. لا.. دى مجموعة أهداف بتتحقق".

إرسل لصديق

ads

تصويت

هل تتوقع خفض البنك المركزي المصري أسعار الفائدة اليوم؟

هل تتوقع خفض البنك المركزي المصري أسعار الفائدة اليوم؟
ads
ads
ads

تابعنا على فيسبوك

تابعنا على تويتر

ads