رئيس مجلس الإدارة
أمانى الموجى
نائب رئيس مجلس الإدارة
م. حاتم الجوهري
رئيس التحرير
ياسر هاشم
اخر الأخبار
الفنان محمود الدالي يحيي حفلات الصيف بقرية الشلال البدوية بمرسى مطروح حزب الجيل الديمقراطي بالإسكندرية يطلق حملة لمواجهة فكر جماعة الإخوان المسلمين الإرهابية وزير شؤون الشرق الأوسط البريطاني يبدأ زيارة إلى مصر لبحث تطورات المنطقة رئيس البرلمان العربي يدين رفض كيان الاحتلال لخارطة الطريق وخطة السلام الخاصة بقطاع غزة مركز المعلومات يدعم هيئة المحطات النووية: إنشاء منظومة للذاكرة المؤسسية كجزء من التحول الرقمي بيان اعلامي بشأن ما ورد في المادة المنشورة بصحيفة (POLITICO) حول مشروع المحطة النووية بالضبعة. بدء تجهيز وتعبئة تقاوي القمح بمحطة البحوث الزراعية بالجميزة تمهيدًا لطرحها قريبًا معرض AMR 2027 يستعد لتسليط الضوء على آفاق سوق خدمات ما بعد البيع المتطورة ومنصة لتبادل الخبرات والابتكار مصطفى كامل يشعل أجواء العلمين بحفل غنائي ضمن فعاليات «يلا ساحل».. الخميس تكريم منيرة فتحي.. تقدير لعطاء ثقافي يرسخ حضور الإبداع في جنوب سيناء

الشارع السياسي

الرئيس السيسى: استصلاح مليون فدان يحتاج إلى 300 مليار جنيه

الأربعاء 22/ديسمبر/2021 - 12:58 م
صدى العرب
طباعة
متابعات
تحدث الرئيس عبد الفتاح السيسى عن مشروع "حياة كريمة"، قائلا: "نكرر تانى حتى تصل الرسالة لينا كلنا.. هو "حياة كريمة" في 3 سنوات.. تفتكر في النمو السكانى ده مش هنكون عاوزين إمدادات مستقبلية فى المدراس والصرف الصحى ومحطات المعالجة ومياه الشرب.. عملنا قفزة فى مشروع هيخلص في 3 سنوات بدلا من 10 سنوات وبنضغط على نفسنا علشان نعمله.. لو النمو السكاني استمر كده هنلاقى نسبة من السكان عاوزه.. طب إزاى والنمو ده بدون تخطيط.. المناطق الجديدة دى فرص استثمار حتى يكون لدينا ظهير صناعي يوفر للناس إلى سكنت دى". 
 
وأضاف الرئيس السيسى خلال كلمته في افتتاح مشروعات تنموية جديدة: "أقولكم على حاجة.. الأراضي الزراعية معمولة من 200 و300 سنة حتى لو ألف سنة .. النهاردة الفدان اللى موجود ده.. لا أدفع فلوس في استصلاحه لا بنية أساسية ولا حاجة.. يا جماعة احنا بنتحرك لنضيف للأراضى الزراعية تعوض اللى قال عليه الدكتور معيط لتوفير السلع الأساسية مثل القمح ومطالب الغذاء للمصريين ما امكن".
 
وتابع الرئيس السيسى: "الفدان يتكلف من 250 – 300 ألف استصلاح في أراضى مش بالجودة دى.. دى بنقول عليها الأراضي السوداء والتانية أراضى صحراوية.. علشان تطلع منها تحتاج إلى صرف جامد في أسمدة وخلافة.. من 250 -300 ألف فدان لتجهيز الفدان واللى بهدره هنا.. الأرض هتروح منك وتروح تعمل أراضي في حتت تانية وتحتاج إلى كهرباء ومياه وشقق تانى.. الفدان يحتاج 250 – 300 ألف جنيه.. يعنى المليون فدان بكام.. بـ 300 مليار جنيه".

إرسل لصديق

تصويت

هل تتوقع خفض البنك المركزي المصري أسعار الفائدة اليوم؟

هل تتوقع خفض البنك المركزي المصري أسعار الفائدة اليوم؟
ads
ads

تابعنا على فيسبوك

تابعنا على تويتر

ads